Blog
Articles, comentaris, teories...

arts grafiques

Reinventar-se, reinventar-se la solució davant de la crisi.

En aquests anys de crisis a Catalunya 300 empreses s'han donat de baixa en el sector de les arts gràfiques.

Ara d'ençà d'uns anys les empreses busquen la manera de sortir-se d'aquesta crisi reivindicant-se i el més important reinventar-se, alineant-se amb les noves tecnologies i donant a la seva feina un valor afegit deixant de ser només impressor per tenir un paper clau en la campanya de màrqueting i promoció.

Reinventar-se passa, per aliar-se amb les noves tecnologies. Per exemple, imprimir articles amb textures especials que sent de paper o cartó simulen perfectament l'efecte metall d'una matrícula de cotxe o d'una textura i aparença de dics de vinil.

Iban Cid, President del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya comenta com en els 3 últims anys s'han donat d'alta, 200 agremiats d'arts gràfiques que són empreses petites d'un o dos treballadors, relacionats amb les noves tecnologies: dissenyadors, dissenyadors de webs, programadors.

En el vídeo adjunt, de pot més de 3 minuts, del Telenotícies Cap Vespre de TV3 ens ho expliquem i ens donen una mica d'esperança en aquests moments tants durs que estan sent per a molts autònoms i empresaris.