Blog
Articles, comentaris, teories...

Comentaris personals de la conferència l’art de comunicar en un món digital, dins del cicle de seminaris d’emprenedoria feta en la seu de Foment del Treball a Barcelona.

Sessió didàctica i en moments agredolça, més de cara a la macro-empresa i no pas als autònoms i emprenedors que era el grup de gent a la qual s'havia convocat, en el "Cicle de seminaris d'emprenedoria".

Una de les afirmacions que més em van impactar va ser que només les grans empreses amb els seus grans pressupostos i grans talents poden arribar a una immensa majoria de gent. Perquè ells tenen l’ajuda d’internet i del Mass media i la resta no.

Molt bé. Està clar, tot queda igual. I els "petits" i nous emprenedors què hem de fer?

Doncs, possiblement el fet és que molts com jo, petit autònom no pot i el més importat no vol pas ser així. Gran, molt gran.

Els "petits" volem viure de la nostra feina, utilitzant les eines assequibles al nostre "petit" pressupost.

Nosaltres podem utilitzar les xarxes socials per demostrar el nostre talent i experiència als altres.

No volem canviar l'opinió de ningú. El que volem és que la gent que ho llegeix tingui una bona opinió de nosaltres i ens tinguin en compta per possibles negocis.

Quina és la millor? Si al final jo les utilitzo per demostrar la meva experiència i treball, en principi qualsevol pot anar bé.

Xarxes Socials. No un objectiu. Una eina
Les xarxes socials són una eina no un objectiu. Ens ajuden a difondre la nostra imatge

O és que si algú ens proposa posar un anunci gratis en una revista, li direm que no? Si és gratis i el meu temps de dedicació no és excessiu vaig a deixar-ho de fer?

Si fos pagant, a les hores es valora molt en quina seria la millor per aparèixer o si val la pena pagar pel retorn de la inversió.

Segons el públic objectiu al qual vulguis adreçar-te potser unes donin millors resultats que altres. Però, no oblidem pas mai, que no se sap on es troba el nostre futur client.

Jo com professional el meu objectiu és treballar i em concentro en això.

Les xarxes socials són una eina més per a donar-me a conèixer però limito el temps que li dedico. Automatitzo els processos perquè la informació que poso en un canal arribi a la resta.

Quan no puc estar massa per les xarxes socials em sap greu però estic contenta perquè vol dir que estic treballant que és el meu objectiu.

Ah, i una última raó de pes per utilitzar-les, t'ajuden a millorar el posicionament en els cercadors.

De fet molts cops els perfils de les xarxes socials surten abans que la mateixa web, que t'ha costat sang i esforç fer-la.

El meu consell, provar, experimentar, treballar i ja s’anirà polint el que més interessa. Però sobretot pensar que per un professional són una eina no un objectiu. Ningú farà negocis amb nosaltres només perquè tinguem molts seguidors.